1 db padlizsán
5 kisebb burgonya héjában megfőzve
só
bors
A töltelékhez:
50 dkg darált sertéshús
125 g (1 tasak) Életfa Élelem hajdina, vagy köles
1 db vöröshagyma
só
A tetejére:
tejföl
só
1 db tojás
5 dkg kockázott bacon
A padlizsán vékonyan meghámozzuk, majd egy kevés zsíradékon mindkét oldalát megsütjük, papírtőrlőre szedjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd karikára szeljük, és egy zsírral kent, GM zabpehellyel szórt tepsibe rakjuk, sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez a kölest/hajdinát a dobozon lévő utasítás alapján megfőzzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés zsíradékon megdinszteljük, majd a darált húst is hozzáadjuk, fehéredésig kevergetjük, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, ha szükséges kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk, majd a tasakból a kölest/hajdinát is hozzáadjuk, kóstóljuk mg, ekkor még ízesíthető!
Terítsük a karíkázott burgonyára, fedjük be a padlizsán szeletekkel, majd a tejfölt keverjük össze a tojással, a sóval és a baconnel, öntjük ezt a mártást a tetejére, és forró sütőben süssük készre.
Kockára vágva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!