Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / panir ( tojás ) étel receptek » Rakott pulykamell

felvitel dátuma: 2018-11-25 19:15:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3430
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulykamell
20 dkg bacon
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
3 db tojás
1 dl tejföl
liszt a panírozáshoz
só, bors pár csipetnyi ízlés szerint
30 dkg burgonya
30 dkg zöldségkeverék ( mirelit )
olaj a burgonya sütéshez

 

Konyhai mértékegységek

Bors:
1 késhegynyi (kh) : 0,2 dkg
1 kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
1 csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
1 púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg
 

Búzadara:

1 evőkanál ( ek ): 1,5 dkg
1 csapott evőkanál ( csek ): 1,2 dkg

Cukor:

1 késhegy (kh) : 0,5 dkg
1 kiskanál (kk) : 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) :  2 dkg

Fűszerpaprika:
késhegynyi (kh):  0,2 dkg
kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg

Gríz:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Lekvár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Liszt:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Margarin:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Mustár:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Olaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg

Paradicsompüré:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Rizs:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tarhonya:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Tej:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Tejföl:
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg

Túró:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Só:

késhegynyi (kh) : 0,5 dkg
kiskanálnyi (kk) : 1 dkg
csapott evőkanál (csek) : 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg

Vaj:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg

Zsemlemorzsa:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg

Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg
 

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl

Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:

Húsból csont nélkül személyenként: 15-20 dkg
Csontos húsból személyenként: 20-25 dkg
Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként: 10-15 dkg
Halból személyenként: 20-25 dkg
Köretnek burgonyából személyenként: 20-25 dkg
Köretnek zöldség- és főzelékféléből személyenként: 15-20 dkg
Köretnek rizsből tarhonyából személyenként: 10 dkg
Főtt tésztának száraztészta személyenként: 10-12 dkg
Főzeléknek hüvelyesekből személyenként: 10 dkg
Főzeléknek zöldségekből személyenként: 25 dkg
Levesbe betétnek rizsből személyenként: 1,5 dkg
Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként: 1 dkg


( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 80 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Az edényt kibéleljük baconnal, épp annyit hagyunk ki a végéből, hogy kilógjon  ( ezt majd a végén ráhajtjuk )
A húst felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Mindkét sajtot lereszeljük, és összekeverjük.
Az elkészített hússzeleteket lisztben, majd tojásban panírozzuk.
Az első sor panírozott húst lerakjuk a baconszeletekre, majd megkenjük tejföllel, megszórjuk a sajtkeverékkel.
Újabb sorokat ismételünk amíg el nem fogy.
Jó ha legalább 3 sor minimum van.
Tetejére a sajt keverék jusson, majd a bacon szeleteket ráhajtjuk.
Letakarjuk alufóliával, és 220 C-fokon 45 percig sütjük.
Levesszük az alufóliát, és még 15 percig sütjük ( hogy legyen színe a rakott pulykamellnek ).
 
Köret:
Megtisztított burgonyát kockára vágjuk, majd forró olajban megsütjük.
A zöldségkeveréket pároljuk.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Marcsi 2013 május 25

Nagyon finom

0/10 Magdi Lászlóné 2013 május 26

Nagyon tetszik, megcsinálom, remélem sikerülni fog.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.