burgonya (kb. 2-2,5 kg)
főzőkolbász (kb. 75 dkg)
15 db tojás
5-6 fej vöröshagyma
2 kocka háromszög sajt (natúr Maci)
2 pohár tejföl (nagy pohár)
2 tv paprika
só
bors
szárított petrezselyemlevél
A burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, és egy picit megsózva megfőzzük. Közben feltesszük a tojásokat is főni. Amikor megfőtt a burgonya leszűrjük és félretesszük hűlni. A tojásokat szintén hűtjük, majd megpucoljuk, és felszeljük. A főzőkolbászt meghámozzuk, és karikára szeljük.
Fogunk egy mély nagyméretű tepsit, és beleterítünk egy réteg burgonyát, majd erre tesszük a következő réteget, ami nálam főzőkolbász volt. Majd erre fektetjük a tojás karikákat. Addig ismételjük a rétegezést, amíg el nem fogy minden, de a legfelső réteg burgonya legyen. Ha készen vagyunk, akkor megkenjük a tetejét tejföllel, és karikázunk rá tv paprikát, ízlés szerint.
Én nem igazán ugrálok a húsokért, ezért magamnak készítettem egy "vega-sarkot" a tepsiben, ahol a főzőkolbász helyett Maci sajtot tettem.
Mindenkire rábírom, hogy eldönthesse, melyik tetszik neki.
Majd betettem a sütőbe, és kicsit összesütöttem.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!