· 8 szál Virsli
· 2-3 tk őrölt pirospaprika
· 1 tojás
· 1 tejföl 2,5dl
· 1 dl tej
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 1 tk só
· 1 kk őrölt bors
· 20-25 dkg trappista
· 1 cs kocka tészta fél kilós
· 3 evk olaj
· 10 dkg brokkoli
· 1 nagy fej hagyma
· ízlés szerint oregánó
1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.majd beletesszük a brokkolit pár percig dinszteljük .
3. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal, és a fokhagymával ízesítjük. Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tepsit használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta – hagymás,brokkolis virsli - öntet - kevés sajt - tészta – hagymás,brokkolis virsli - öntet - kevés sajt - tészta - öntet - és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.ha szeretjük
4. Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 30-40 percig lefedve sütjük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!