4 egész csirkecomb
2db zsemle
1db tojás,
2 evkanál zabpehely
20dkg mexicói zöldségkeverék,féliter vízben megfőzve
1,5kg burgonya
2 fej hagyma,2gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyemzöldje
félliter kefir,
10dkg trapistasajt
só,bors,majoranna,pici pirospaprika
1,5dl olaj a sütéshez
A csirkecombokat tisztítás után lebörözzük,sóval,majorannával bedörzsölöm,félreteszem.A burgonyát,hagymát megtisztítom,felkarikázom,a mexicói keveréket a zabpehellyel 10 perc alatt megfőzöm,leszűröm kihűtöm,a levét féreteszem.
A zsemléket megáztatom,kinyomkodom és 1 tojással,a mexikói keverékkel,sóval,borssal,petrezselyemmel összekeverem töltelék masszává.
A szalonnát felkockázom,a petrezselymet összevágom,a kefirt elkeverem sóval,borssal,pici pirospaprikával.A tepsibe olajat hevitek a combokat hirtelen a tűzhely tetején pár perc alatt elősütöm,kiszedem,beleteszem a szalonnát,a fokhagymát,a karikára vágott burgonyát és a hagymát. A tetejére a combok jönnek és a mexicói tölteléket rásimítom,leöntöm a kefires öntettel,pici olajat csurgatok a tetejére ráöntöm a zöldséglevet,amit visszafogtam, egy másik tepsivel lefedem és előmelegített sütöben 1 órát sütöm.Majd reszelek rá sajtot és visszatolom pár percre.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!