1 kg karfiol
1 bögre rízs
10 dkg kolbász
fél fej hagyma
1 szál sárgarépa
fél liter tejföl
3 fött tojás
1 egész tojás
só, bors
10 dkg szalonna
15 dkg zsemlemorzsa
1,5 dl olaj
Először megnéztem mi van a hűtöben.
Találtam kis darab kolbászt, kis darab szalonnát, volt tojás és volt itthon egy szép fej karfiol és tejföl.
Na gondoltam ebből kell főznöm.
Hát nekiálltunk a fiammal.
A szalonnát kiskockára vágva elkezdtem kisütni, abba tettem a megmosott rízst, a kockázott kolbászt és együtt pirítottam tovább, majd hozzádobtam fél fej vöröshagymát apróra vágva, átkevertem, felöntöttem forróvizzel, sóval, borssal ízesitettem és lefedve hagytam puhulni.
Közben sós vízben feltettem főzni a karfiolt és a tojásokat, persze külön lábasban.
A karfiolt forrás után 15 percig főztem.
Addig elkészítettem a tejfölös keveréket:
A tejfölt egy tálba öntöm, bele egy egész tojást, sót, borsot és 1 dl olajat.
Villával kikeverem.
A zsemlemorzsát pici olajon megfuttatom, félreteszem.
Amikor a karfol elkészült,leszűröm a tojásokat megpucolom és felkarikázom.
A tepsit kikenem a pirított morzsa felével, rá a karfiol fele, rá a rízskeverék fele, rá a tojáskarikák, meglocsolom a tejföl felével és ha kell picit sózom, betakarom a karfiollal,rászórom a zsemlemorzsát és meglocsolom újra a maradék tejföllel.
Lefóliázom és be az előmelegített sütőbe, 35-40 percre 170 fokon.
Majd a végén a fóliát leveszem és rápirítok.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!