2 db. közepes alma (15-15 dkg.)
10 dkg. őrölt mandula, esetleg dió
egy jó csipet reszelt citromhéj
10 dkg. eritrit, vagy cukor
2 db tojás
2 púpos ek. zsemlemorzsa
Panírozáshoz:
1 tojás
zsemlemorzsa
kókuszzsír
Az almákat megpucoljuk, a magházát kivesszük, apróra összevágjuk.
Hozzáadjuk a mandulát, összekeverjük, beletesszük az eritritet, a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a zsemlemorzsát és jól összekeverjük.
A kókuszolajat közepes lángon felforrósítjuk, a masszából kisebb gombócokat formálunk, a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, végül a forró olajban szép pirosra sütjük.
Porított eritrittel megszórva kínáljuk.
Nekem hidegen ízlett igazán.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!