ezt a verziót még nem ismertem ezidáig ( fokhagymás) ,de ki fogom próbálni , mert igen jól hangzik. " a jó pap is holtig tanúl" :-)
½ kg csirkemáj
liszt
tojás
zsemlemorzsa
só
fokhagyma
olaj
A májat megmossuk és a fehér hártyás részt eltávolítjuk róla. Jól lecsepegtetjük, majd papírtörlőre rakjuk, hogy teljesen leszáradjon. (így nem fog fröcsögni az olajban)
Enyhén besózni (nem fog megkeményedni a máj sütés közben!!!!), majd a szokásos módon bepanírozzuk . Liszt majd tojás és zsemlemorzsába forgatjuk.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott májat. Ezután belenyomunk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. Ettől finom ízt kap, de amint elkezdenek a fokhagyma darabok szép színt kapni, kanállal ki kell szedni az olajból.
Párperc alatt, többször átfordítva készre sütjük a májat. Papírtörlőre kiszedjük és kicsit még utána sózni.
Egy nagyon finom, fokhagymás ízesítésű omlós májat kaptam .
Tálaláskor rizst adtam hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!