4db dundi csirkemellfilé(tehát csont nélkül,bör nélkül)
ebből 24 szelet hús lesz
4 db egész tojás
15dkg liszt
20dkg zsemlemorzsa
2 evk só
kb.1l étolaj
egy alkalmas serpenyö sütésre
panírozáshoz alkalmas tálak
Minden bört,hártyát,csontot,zsírt eltávolítok a húsról.Deszkára fektetem és egy jó éles késsel 1cm-nél semmiképpen nem vastagabb szeleteket alakítok ki.majd besózom és klopfolom Panírozom a szokásos módon:lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába.Én úgy szeretem,ha egyszerre mind bepanírozom,aztán csak sütöm.
Fontos,hogy ne legyen az olaj se túl forró,se túl langyos.Csak addig sütöm mind a két oldalról,amíg aranysárga lesz,de nem barna,föleg nem fekete.Ehhez én a jól bevált olajsütőmet használom ,amiben 8 perc alatt megsül a husi 170 fokon .Majd a Tálaló mesterbe szedem amiben a felesleges olaj is lecsepeg.
Köretként rizst vagy krumplipürét ajánlok hozzá.
Tipp :A Vágódeszkát öblítés után sóval kenjük be mert ez fertőtlenít a baktériumok ellen és a deszka sem veszi be a hús illatát .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!