Nagyon jól néz ki és egészséges
Ennek a panírnak az alapanyaga nem a megszokott, Szekeres Rita által megismert hajdina és amaránt az egyik alapja az örleménynek, én bővítettem szezámmaggal. Egészséges étel. Férjemnek is ízlett.
A pálmazsír omega3 zsírsavakban gazdag, egészséges, nincs szaga sütés közben, nem szívja fel az étel a zsírt. A kókuszzsírhoz hasonlóan lassű tűzön süssük a húst és nem kell annyi alá, mint a sertés zsírnál például.
A húst megtisztítom, szeletekre vágom és picit átklopfolom, majd besózom. Az örleményt előkészítem addig, a hajdinát és pattogtatott amaránt megdarálom liszt formába, majd a szezámmaggal összekeverem, ez az örlemény lesz lizst és zsemlemorzsa helyett. A tojásokat felverem.
A húst belemártom az örleménybe, mindkét oldalát alaposan bepanírozom vele és beleteszem a tojásba, majd vissza az örleménybe. Jó, ha sütés előtt végezzük ezt a panírozási folyamatot, mert nem alkalmas hűtőbe téve állni hagyni és később sütni. Szóval ha kész a panírozás, akkor egy serpenyőben felhevítem a zsírt, majd lassű tűzön, fedő alatt mindkét oldalát megsütöm a húsnak, lehet többször forgatni a szeleteket.
Köretnek vegyes salátát ettem, a család még petrezselymes burgonyát.
Vegyes saláta: jégsaláta, retek, hagyma, uborka, paprika, pritaminpaprika, paradicsom. Én szeretem mindenféle öntet nélkül, így simán enni. Ez volt épp kéznél otthon.
A pálmazsír ára kb. ugyanannyi, mint a kókuszzsíré, nekem Pestről szerezték be.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!