Finom, már kipróbáltam.
· 4 db nagy szemű burgonya
· 10dkg liszt
· 2 db tojás
· 10 dkg zsemlemorzsa
· 2-3 tk só
· olaj sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és hosszában, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Majd a szeleteket besózzuk .
A panírozás ugyan az, mint a rántott húsnál: liszt, tojás és morzsa. A tojásba bőven tegyünk sót, mert a krumpli sok sót felvesz. Én egy jó nagy csipetet tettem a 4 db nagy krumplihoz .Jó alaposan bundázzuk be, figyeljünk rá, hogy a széleire is kerüljön panír.
Forrósítsuk meg az olajat, majd kezdjük el kisütni a krumplikat.
Végig alacsony lángon süssük, nehogy az legyen a vége, hogy a bunda megpirul, a krumpli viszont nyers marad.
Frissen, még melegen tálaljuk! Úgy az igazi .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!