Főoldal » Rantott palacsinta
felvitel dátuma: 2014-07-06 16:08:32
mai nézettség: 1
nézettség: 1359
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
12 db palacsintahoz: 30 dkg finomliszt
3 dl csapviz
3 dl tej
So,bors
1 tojas
1-2 tk olaj
Olaj a suteshez
Toltelek: 50 dkg daralt csirkemell
Hagyma
1 nagy gerezd zuzott fokhagyma
So,bors,tarkony izles szerint
Keves pirospaprika
1pohar vegyes konzerv zoldborso sargarepaval
10 dkg reszelt fustoltsajt
Keves olaj
Besamell: vaj,liszt,tej,snidling ,petrezselyem,csipet szerecsen dio
Panir: 1 tojas
2-3 ek tej
So,bors
Liszt
Zsemlemorzsa
Suteshez: olaj
Tetejere: tartarmartas : mustar,majonez,tejfol,olaj,bors,cukor
Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 15 perc
Elkészítés:
Elkeszitjuk a palacsintat.A hozzavalokat csomomentesre keverem es olajozott serpenyoben a szokasos modon mindket felet pirosra sutve kisutjuk a palacsintakat.
Elkeszitjuk a tolteleket: Az aprora vagott hagymat keves olajon aranysargara dinsztelem,majd a daralthust hozzaadom.Addig puhitom a hust mig kifeheredik,majd izesitem: so,bors,tarkony izles szerint,1-2 csipet pirospaprika,hogy nelegyen a husunk annyira feher, es a zuzott fokhagymat is hozzaadom vegezetul.Neha megkeverve nehogy megegjen tovabb kb 5-10 percig puhitom a hust.
Elkeszitjuk a besamellt: a szokasos modon vaj,liszt es tej hozzaadasabol elkeszitjuk a besamellt. Mikor elkeszult csipet szerecsen dioval izesitem.Csomomentesre keverjuk es aprora vagott snidlinget es aprora vagott petrezselyemet adhatunk hozza.
Toltelek:Az elkeszult daralthust egy talba teszem es hozzaadom a reszeltsajtot es a besamellt. ( vigyazat nelegyen tul hig,mert kifolyik)Osszekeverjuk , majd a lecsepegtetett borsot repaval ovatosan hozzakeverem.Aprora vagott petrezselyemmel es snidlinggel izesitem.
Megtoltjuk a palacsintakat.Minden palacsintaba teszek 1 ek tolteleket es feltekerem mint a beiglit. ( 2 oldaltfelhajtom,majd feltekerem) A megszokott modon bepanirozzuk. Eloszor beleforgatjuk a feltekert palacsintakat a lisztbe ,majd a felvert tojast beizesitem : tej,bors,so hozzaadasaval. Beleforgatom a lisztes palacsintakat a fuszeres tojasba vegul a zsemlemorzsaba es bo forro olajban mindket felet pirosrasutom.Talalhatjuk salataval,krumplival,rizzsel is. Ha szeretjuk talalasnal locsoljuk meg tartarmartassal amit izesithetunk snidlinggel. En tejföllel lelocsolva is szeretem:)
Szakács: evi
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!