1 kg újkrumpli
fokhagyma fűszersó
őrölt kömény
curry
őrölt bors
őrölt rozmaring
só
1-2 fej patisszon
2-3 db tojás (a patissontól függ, hány darabra lesz szükség a panírozáshoz)
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
+ sütőzacskó a krumplinak
A patisszont megtisztítjuk és felszeleteljük, a magokat kidobjuk belőle. Kicsit besózzuk, majd pár percig hagyjuk, hogy átjárja. Közben megtisztítjuk a krumplit, hasábokra vágjuk. A fűszereket ízlés szerint egy kevés sóval összekeverjük, rászórjuk a krumpligerezdekre, meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal és alaposan átforgatjuk. Sütőzacskóba pakoljuk, végét lezárjuk, és pár lyukat szúrunk rá, hogy a felesleges gőz távozhasson. Mehet a sütőbe, kb. egy óra alatt finoman megsül.
Ezután a szokásos módon ( liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk a patisszonokat és egy serpenyőben felhevített olajba pakolva nem túl nagy lángon megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja alóla. Ha megsül a krumpli, óvatosan kinyitjuk a zacskót, ollóval végigvágjuk és tálra szedjük a krumplit.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!