Hozzávalók:
8 szelet sertés tarja (csont nélkül)
Panírhoz:
3 db tojás
teljes kiőrlésű liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Körethez:
1 cs tönköly búza
50 dkg tisztított burgonya
Elkészítés:
A búzát annyi sós,forrásban lévő vízbe tesszük főni,hogy jól ellepje,én tettem bele egy kis natúr szárított zöldségkeveréket,ami finom ízt ad a köretnek.
Addig főzzük,míg nem látjuk,hogy nyílnak szétfelé a szemek,néha fordítsuk meg a tasakot.(én kuktába tettem és így hamar megfőtt,talán 15 perc)Ha megfőtt szűrőbe tesszük lecsepegtetjük,a zöldségkeveréket kis lyukú szűrőbe öntjük majd a búzával összekeverjük.
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük,majd leszűrjük,vajjal összetörjük.
A húst kiklopfoljuk,sózzuk,a tojásokat egy tányérba ütjük,sózzuk és villával jól felverjük,a zsemlemorzsát egy tányérba öntjük,a húsokat
lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk és a felforrósított olajban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!