Hozzávalók 4-6 személyre:
2 nagy zellergumó
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj
A zellergumókat megpucolom és 1 centis szeletekre vágom.
Három tányért teszek az asztalra és – szokásos módon – az elsőbe lisztet, a másodikba felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát teszek. A zellerkarikákat előbb besózom majd bepanírozom. (Először lisztbe forgatom, majd tojásba, majd zsemlemorzsába.)
A bepanírozott zellerkarikákat tálcára fektetem és forró olajban 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Olajsütőben 8 perc közepes hőfokon sül.
Nagyon finom
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!