800 gr sárga cukkini
200 gr rebarbara
1 citrom
1 db zselésítő por,
ami 1 kg gyümölcshöz, és 500 gr cukorhoz alkalmas
500+ 200 gr cukor
A 800 grammnyi sárga cukkinit húsdarálón ledarálom, a rebarbarát lehámozom, apróra vágom.
A citromot meghámozom, apróra vágom, magjaitól megtisztítom.
A pépet felteszem főni, kb. 10 percre. Langyosra hűtöm, ekkor belekeverem a cukorral összekevert zselésítő port. Kevergetve felforralom, főzöm 10 percig.
A lekvárt sterilizált befőttes poharakba (100 fok- 1 óra, sütőben) kanalazom, lezárom.
Száraz gőzben hagyom kihűlni a poharakat.
Azért kell a 200 grammnyi ráadás cukor, mert a rebarbara, és a citrom eléggé savanyúak így egyben, de az ízhatás fantasztikus.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!