20 dkg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
4 dl szárnyashúsleves (leveskockából)
1 cikk fokhagyma
só
lestyán
őrölt fekete bors
5 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db tojás
1 csomó petrezselyemzöld
A gombát megtisztítjuk, ezután apróra vagdaljuk vagy ledaráljuk, esetleg lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, kissé megsózzuk és néhány percig pároljuk. Ha a gomba kiengedte magából a nedvességet, vegyük le a tűzről, szűrjük le és tegyük félre. A gombaléhez fehérbort és 4 dl húslevest öntünk, majd apróra zúzott fokhagymával, lestyánnal, őrölt borssal ízesítve felforraljuk. A 2 dkg lisztet, 2 dl langyos vízzel és a tejszínnel elkeverve hozzáöntjük és 10 percig forraljuk. A félretett gombapéphez keverjük az egész tojást, egy evőkanál lisztet, a finomra vágott petrezselymet, borsot és teáskanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha valamennyi feljött a tetejére, melegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!