20 dkg rizsliszt
5dkg tönköly -búza liszt
10 dkg kókusz zsír
2 tojás
1 teáskanál xilit
félcsomag foszfátmenetes sütőpor
csípet só
Töltelék hozzávalói:
10 dkg darált mák
4 dkg xilit
2,5dl víz
1-2 evőkanál mazsola
kenéshez tojásfehérje
A hozzávalókat összedolgozzuk , mikor összegyúrtuk 30 percre hidegre helyezzük . Ez alatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.
Töltelék elkészítése.
A mákot , xilitet és a mazsolát összekeverjük. Majd hozzáöntjük a 2.5 dl vizet. A masszát felfőzzük . Mikor kihűlt a kinyújtott tésztára kenjük majd feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük , villával megszúrkáljuk . Félórára hideghelyre tesszük. Célszerű a nyújtáshoz sütőpapírt használni mert egyszerű és nem tapad. Sütőpapírral együtt rakjuk a tepsibe és sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!