Veµmi dobrý zákusok, ďakujem za inąpiráciu ... M.Majer
2 csésze liszt fele sima és a fele rétesliszt
fél csésze lágy zsír
fél csésze tejföl
1 tojás
csipetnyi só
1 evökanál porcukor
2 evökanál ecet
5 dkg vaj
töltelék:
2 alma
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
1 citrom
1 dl rum
5 dkg mazsola
koktélcseresznye vagy meggyszem a díszítéshez
2 csésze lisztet egy tálba vagy deszkára teszünk/a fele sima és a fele rétesliszt/, közepébe öntünk fél csésze lágy zsírt és fél csésze tejfölt, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját, csipetnyi sót, 1 evökanál porcukrot és két evökanál ecetet.
Gyorsan jól összedolgozzuk és hüvös helyen pihentetjük kb. 50 percet.
A tölteléket elkészítjük: ehhez 2 almát meghámozunk és lereszelünk, hozzáadunk 50 dkg áttört túrót, 10 dkg porcukrot, 1 vaníliáscukrot, 1 citrom reszelt héját és egy kevés rumban áztatott mazsolát, és jól összekeverjük.
A pihentetés után a tésztából két vékony lapot nyújtunk. Az egyiket a kivajazott tepsibe helyezzük, rásimítjuk a túrós tölteléket, majd betakarjuk a másik vékony lappal. Kissé rányomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk és elömelegített sütöben megsütjük. Kb.20-25 perc.
A tepsiben hagyjuk kihülni és hidegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Négyezetekre vágjuk és a tetejét lehelletnyi tejföllel díszítjük és egy fél koktélcseresznyével vagy meggyszemmel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!