A májhoz:
600 gr csirkemáj
6 evőkanál olaj
1 nagyobb újhagyma a zöldjével együtt
só, pirospaprika, őrölt bors
A burgonyapüréhez:
800 gr burgonya
50 gr vaj
petrezselyem zöldje
diónyi vaj
só
A megtisztított, megmosott csirkemájat megszórom a fűszerekkel, a sóval.
A csirkemájat bátran lehet sózni, mert nem keményedik meg.
A hagymát felszeletelem, rádobom a felforrósított olajra, majd hozzáadom a májat, és itt- ott megkevergetve úgy 10 percig resztelem.
Én úgy szeretem, ha a máj egy kicsit meg is pirul.
A megtisztított burgonyát kockákra vágom, sós vízben megfőzöm.
A főtt leszűrt burgonyát összetöröm, és a vajjal jól összedolgozom.
A petrezelyem zöldjét összevágom, és egy diónyi vajon gyorsan megpirítom, és megsózom.
Tálaláskor ezt teszem a püré tetejére.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!