megfogom probani
Hozzávalók:
1 kg Sertésmáj
2 db nagy vöröshagyma
fél dl olaj
2 kávés kanál pirospaprika
1 nyomat piros arany
pici só
pici bors
1 csipet majoránna
Ilyenkor a nagy disznóvágások ideje jut eszembe ,mikor frissen ettük a májat jó hagymásan ,persze annak nincs párja. Mi mindig héjában sült burgonyával tálaltuk és hozzá házi piros káposztát adtunk meg friss kenyeret.
Akkor jöjjön a finom recept a frissen vásárolt májból.
Elkészítés:
A májat vágd kisujjnyi csíkokra. (Ne sózd!) A kis kockákra vágott hagymát párold meg forró olajon. Amikor a színe aranysárga, mehet rá a máj, amit sűrűn átforgatva, gyorsan piríts. (A zsiradék legyen forró, a máj pedig - egyszerre - ne túl sok. A lényeg az, hogy mire kívülről megpirul, belülről ne száradjon ki, tehát igen gyorsan kell csinálni.
Ha a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé , akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát, borsot, majoránnát elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben meg-keményszik a máj.
Tanácsok:
Főtt burgonyával is finom ,de nálunk a hagyomány szerint héjában sült burgonya ,sok házi savanyúsággal.
Hatalmas jó étvágyat hozzá!
Tipp:A vágódeszkát a máj vágása után ,enyhén leöblítjük és sóval bedörzsöljük ,mert ez fertőtleníti a máj utáni szagát .Majd ezután eltudjuk mosni mosó szerrel .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!