Nagyon szépek!
A tésztához:
70 dkg liszt
5 dkg éleszto
1 tk cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 dl kefír
25 dkg margarin vagy vaj
3 tk só
A kiflik kenéséhez:
1 tojás
A szóráshoz:
2 tk koménymag
Az élesztot a langyos tejben, amibe kevés cukrot is teszunk, felfuttatjuk.
A lisztet 1 tk sóval, a felfuttatott élesztovel, az olajjal és a kefírrel jól osszedolgozzuk, kb. 5-6 percig gyomoszoljuk.
A puha margarint 2 tk sóval kikeverjuk.
A tésztából 8, lehetoleg egyforma gombócot formálunk.
2 gombócot lapostányér nagyságúra (22-23 cm) nyújtjuk. Az egyiket a margarin egynegyed részével vastagon megkenjuk és rátesszuk a másik lapot, jól rányomkodjuk. Az így kapott korongot 12 cikkre vágjuk, kivulrol befelé haladva felsodorjuk és kiflivé hajlítjuk. Johet a kovetkezo 2 gombóc és így tovább.
A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjuk és koménymaggal megszórjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk, ahol 1 órát kelesztjuk.
A sutot elomelegítjuk 200 fokra és kb. 30 perc alatt szép pirosra sutjuk a kifliket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!