Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, és gyúródeszkára szórjuk. Langyos vízben elkeverjük a tojást, az ecetet és az olvasztott margarint. Apránként a liszthez öntjük, és késsel összedolgozzuk.
A tésztát addig gyúrjuk, deszkához verjük, ujjainkkal húzzuk, amíg kezdetben lágy tészta se a kezünkhöz sem a deszkához nem ragad (kb. 20-25 perc) és a tészta fényes és sima nem lesz.
A tésztát cipóvá formáljuk, lisztezett deszkára tesszük, meleg lábassal letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
Az asztalt tiszta abrosszal leterítjük, meghintjük liszttel. A pihentetett tésztát a lisztezett abroszra tesszük, és sodrófával könnyedén kinyújtjuk.
Kezünket bekenjük olvasztott margarinnal (hogy a tészta ne ragadjon rá), a tészta alá nyúlunk, és kezünk fejével óvatosan emeljük, és addig nyújtjuk, míg a vékony tészta az egész asztalt befedi.
A vastag széleket vágjuk le. És a tésztát néhány percig szárítjuk.
Azután olvasztott margarinnal meglocsoljuk, és tetszés szerint megtöltjük.