piros ribizli ( lehet fagyasztott is ): 0.20 kg
sárga dinnye: 2 db
citrom: 1 db
tehéntúró: 0.40 kg
tejszín: 1 dl
vaníliás cukor: 3 evőkanál
triple sec: 1 dl
menta levél a díszítéshez
A megmosott dinnyét félbevágjuk, magját eltávolítjuk, húsát héjáig kivájjuk. A kivájt dinnyét apró kockára vágjuk majd citromlével meglocsoljuk és 15 percig állni hagyjuk.
Az áttört túrót a tejszínnel és a vaníliacukorral elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott dinnyehús felét. A töltelék harmadát meghagyjuk.
Visszatöltjük a dinnyébe, tetejére rakjuk a maradék dinnyét és megöntözzük triple sec-el, majd rátesszük a maradék tölteléket, és piros ribizlivel, mentalevéllel díszítjük.
Hidegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!