Ribizlihez, egreshez, meggyhez, őszibarackhoz minden esetben dupla adag dzsemfixáló szükséges, hogy az állaguk a jó legyen!
Az egrest és a ribizlit megmossuk. Az egresről levágjuk a virágmaradványt és a kis szárat, a ribizlit leszemezzük.
Felét mindegyiknek beletesszük a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe, és pürésítjük. A maradék egreseket félbe vágjuk, és a püréhez tesszük. Hozzátesszük az egyben hagyott ribizlit is.
Összekeverjük.
A cukorhoz hozzákeverjük a dzsemfixet, majd ezt is a gyümölcshöz adjuk, elkeverjük és hagyjuk kicsit állni.
Közben elmossuk az üvegeket, elöblítjük. Tepsire rakjuk az üvegeket és a tetőket és sütőben 100 fokon csírátlanítjuk. Addig kell, amíg az üvegek teljesen megszáradnak.
Ez alatt elkezdjük főzni a dzsemet. Felforraljuk, és nagy fokozaton hagyva zubogva még 3 percig főzzük.
A sütőből kivett forró üvegekbe töltjük a dzsemet. Lezárjuk az üvegeket, és fejre állítjuk, hogy a tetők kivákumozódjanak.
Visszafordítás után mehetnek a helyükre, nem kell dunsztolni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!