1 csomag Tante Fanny nyújtott rétestészta 200 g
20 dkg rizs
4 dkg porcukor
4 dkg vaj
7 dl tej
20 dkg ribizli
1 db tojás
olaj a kenéshez
só csipetnyi
A Tante Fanny rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
A réteslap egy rétegét rátesszük egy nedves konyharuhára, majd olvasztott vajjal, vagy olajjal megkenjük.
A másik réteslapot 90 fokkal elfordítva rehelyezzük, majd hasonlóan a harmadik lapot ismételjük meg. Alsó egynegyedére helyezzük a tölteléket, és a ribizliszemeket elhelyezzük.
A tészta széleket tojással bekenjük, és a konyharuháral segítve óvatosan feltekerjük. ( a tészta szélét behajtjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki ). A sütőt 200 C fokra felmelegítjük, és aranysárgára sütjük.
Töltelék:
A rizst forró vizben megmossuk, majd fél liter hidegvízet öntünk rá, és főzzük.
Sót teszünk bele, majd cukrot és vajat, és ráöntjük a tejet. Állandó keverés mellett puhára főzzük, majd lehűtjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!