Hozzávalók (1 nagy torta formához):
40 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
1-2 ek kakaó
pici tej az összegyúráshoz
A ricottás réteghez: 75 dkg ricotta
4 ek méz
2-3 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
A málnás réteghez: 50 dkg fagyasztott málna
4 ek méz
1 cs étkezési zselatin
Díszítéshez:
Pehely cukor ,
csoki dísz ,
ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos.
A kekszet morzsásra darálom.
A vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel a tejjel és a kakaóval.
Belenyomkodom egy kapcsos tortaforma aljába és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A ricottát elkavarom a mézzel és a többi hozzávalóval. A kakaós alapra kenem a ricotta krémet, elsimítom és újból hűtőbe rakom 1 órára.
A málnát lecsöpögtetem.
A gyümölcsöket villával összetöröm.
Elkavarom a mézzel, majd az étkezési zselatinnal amit előzőleg csak feloldottam.
A ricottás rétegre öntöm és megint hűtőbe teszem dermedni.
Végül igény szerint díszítem.
Díszítéshez:
Pehely cukor, csoki dísz, ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos.
Dukál a tetejére.
Kellemes ízű amennyire látványos és finom, annyira egyszerű ez a torta.
Mellette szól, hogy nem egy mindennapi édesség, üde, friss, mint a tavasz maga.
A kakaós keksz-ricotta-málna trió pedig nem egy unalmas kombináció.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!