2 db kezelt citrom reszelt héja
500 dkg Ricotta 2 doboz
25 dkg vaj
10 dkg cukor
4 evőkanál méz
25 dkg liszt
2 teás kanál sütőpor
3 tojás
maréknyi kandírozott gyümölcs
2,5 dl Hullala tejszín
15 dkg keksz morzsa a tetejére pici cukorral elkeverve
A ricottát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mézet, a reszelt citrom héjat, a tejszínt, a vajat,a cukrot,1 egész tojást és 2 tojás sárgát, robotgéppel simára, krémesre keverjük.
Ezután bele adagoljuk a lisztet a sütőport, majd ezzel is simára keverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a ricottás krémet óvatosan, lazán beleforgatjuk.
Utoljára hagyjuk a kandírozott gyümölcsöket óvatos mozdulatokkal belerakjuk elkeverjük.
Papír muffin formákba adagoljuk két kanál segítségével.
A muffinokat egy tepsire rakosgatjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk.
A kisebb adagoknál kb. 20, a nagyobb formáknál 35 perc a sütési idő.
Míg sül a ricotta muffin, addig a kekszet összemorzsoljuk, elkeverjük a cukorral, a sütés vége előtt 5 perccel megszórjuk a sült muffin tetejét, és visszatoljuk a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!