40 dkg gomba
20 dkg füstölt házi sonka ( mehet bele csibesonka is )
1 nagy fej lila hagyma
2 dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
2 gerezd fokhagyma
oregáno
só
kakukkfű
késhegynyi szerecsendió
parmezán sajt
1-2 ek liszt.
1 dl olaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A hagymát megdinsztelem olajon, majd hozzáadom a gombaszeleteket, füstölt sonkát, fokhagymát, felöntöm főzőtejszínnel, amelyet előzőleg csomómentesre kevertem a liszttel+megfűszerezem.
Közben sós-olajos vízben kifőzöm az olasz csőtésztát és hozzákeverem a masszához.
Kivajazott jénai tálba borítom az egészet, leszórom petrezselyemzölddel és reszelek rá sajtot.
Kb. 10 percig lefedem ezüst fóliával és úgy sütöm, majd leveszem és már csak addig hagyom a sütőben, amíg rá nem pirul a parmezán!
Széttépkedett jégsalátát raktam tányérra és fölé helyeztem a kockára szelt rigattimat!:)
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!