Az elkészítéshez kuktát használok.
A húst kockára vágom.
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az egyik paprikát.
A hagymát megszórom pirospaprikával, borssal, ráteszem a húst és a feldarabolt paradicsomot, sózom.
Néha megkeverem, és ha elég levet eresztett, lezárom a kukta fedelét, és 25 percig főzöm.
Ha eltelt az idő, a kukta kinyitását óvatosan végzem, a leggyorsabb, ha hideg vizet engedek rá.
Ekkor hozzáadom a rizst, felöntöm dupla mennyiségű forró vízzel, sózom és beleaprítom a másik paprikát.
Újra lezárom a fedelét és az elsö fütyülésnél lezárom a gázt alatta.
Megvárom amíg a gőzt elengedi a kukta, ekkor nyitható a fedele, a rizs megpuhult.
Elkeverem, savanyúsággal tálalom.
http://karcsifozdeje.blogspot.hu/2015/01/rizses-hus.html