HOZZÁVALÓK:
20 dkg szalonna, 1 bögre(3dl) rizs, 0,5 kg csirkemáj, 0,5 kg sampion gombafej, fél kg spárgatök , 15 dkg csemegekukorica,4 db zöldhagyma, 1 közepes lilahagyma,4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint bors, ízlés szerint só.
Római tálat, fél órára hideg vízbe áztatjuk be.
Közben előkészítjük a hozzávalókat is. Csirkemájat megmossuk, hártyáját lehúzzuk,majd egy kis tálba félre tesszük.
A gombafejeket is megtísztitjuk és szintén félre tesszük, a zöldhagymát vékonykarikára szeleteljük,vöröshagymát felkockázzuk apróra,Spárgatököt megtisztitsuk és felkarikázzuk, fokhagyma gerezdeket aprókockára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk .
RIZSE RÓMAI CSIRKEMÁJ
Ezután a Római tál alját kivesszük a vízből és szalonna szeletekkel kibéleljük.
Majd a bögre rizst egyenletesen rá öntsük, a felkarikázott tököt,csemegekukorica felével,megszórjuk majoránnával, erre csirkemáj, lilahagyma, a gombafejek,a zöldhagyma karikák, fokhagyma, majd só és a bors ami ízlés szerint, végül erre egyenletesen az aprókockára vágott paradicsomot,és a maradék csemegekukoricát is elterítjük rajt, s 3 dl vízet ötünk rá. Majd a Rómaitál tetejét is rátesszük , be gyújtjuk a sütőt,és betesszük a Római tálat.
10 percig teljes lángon hagyjuk sülni , majd 200 fokon 50 percig még sütjük.
Utánna kivesszük a sütőből levesszük a Római tál tetejét, reszelt sajttal megszórjuk,vissza tesszük tetőnélkül, még 10 percre, míg a sajt szétolvad rajt.
Végül kivesszük és még melegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!