jó
80 dkg pulyka zúza
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
25 dkg rizs
4 ek olaj
1 ek őrölt pirospaprika
1 csipet majoranna
só, őrölt bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint ( egy csokor )
A zúzát megtisztitjuk, és kiskockára vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, sárgarépát felkarikázzuk.
Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáaduk a zuzát, fokhagymát, sárgarépát.
Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, majorannával és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 100 percet főzzük ( az idő függ az edénytől is ), majd hozzátesszük a rizst, és felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, és összekeverjük.
Az apróra vágott petrezselymet a rozses zúzához keverjük és készre főzzük.
( tűpróbával ellenőrizzük a zúza puhaságát, ha kell vízzel után töltjük )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!