40 dkg rizs
17 dl tej
1 db vanília rúd
6 dkg vaj
20 dkg cukor
6 db tojás
1 db citrom
2 dl málnaszörp
só ízlés szerint
A rizst csipet sóval, vanília rúddal, egy kevés vízzel, tejben puhára főzzük.
Közben a vajat cukorral, tojássárgájával, és a citrom héjának reszelékével habosra keverjük.
És összekeverjük a langyosra hűlt rizzsel, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
A fém tortasütőt kivajazzuk és belesimítjuk az elkészített rizst masszát.
Mérsékelt tűzön ( 180 C-s légkeverős ) pirosra sütjük.
Tálalás előtt a szeletelt rizsfelfújtat körbeöntjük málnaszörppel.
A sütési idő, és a hőmérséklet meghatározása függ a sütő fajtájától, és típusától.
( villany, gáz, légkeverős.)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!