1 maréknyi zsemlemorzsa, 1 kisebb fej karfiol, 2 kisebb konzerv csemegekukorica, 1/2 kg fehér gömbölyűrizs, 1 kisebb lábasnyi sűrű csibepörkölt, 2- szál sárgarépa, 2 maroknyi cukorborsó, vegeta, 1 doboz tejföl, 1 tasak lapsajt vagy akár reszelnivaló sajt is lehet...A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Jénai tál alját megszórom zsemlemorzsával, fölé megy az előzőleg sós vízben megfőzött karfiol fele /de ne túl puhára!/, forrás után kb.10 perccel vegyétek le a gázról és rakjatok kis karfiolrózsákat a zsemlemorzsára és nyomkodjátok szét villával, fölé egy pici vegeta, majd 1 doboz csemegekukorica. Külön főzzetek meg kb.fél kg rizst, ez a köv.réteg. Tegyetek oda egy kis pörköltet és olyan sűrűbbre főzzétek meg-habarjatok bele egy kis lisztet, hogy ne csurogjon le a tál aljába. Szóval, a pörkölt megy a rizsréteg fölé, aztán sárgarépát és cukorborsót főzzetek meg puhára sós vízben, ez a köv.2 réteg. Tetejére megy a karfiol másik fele és ezt lelocsolom tejföllel,majd 200 fokra bevágom a sütőbe. Lapsajtot csíkokra vágok és az utolsó percekben rárakom, hogy ráolvadjon.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!