SIKERULTMEGCSINALNI NAGYON FINOM
Hozzávalók 6 személyre:
A sült oldalashoz:
1,5 kg bőrös malacoldalas
5-6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só
egész kömény
őrölt bors
fokhagymapor
2 ek. sertés zsír
A káposztához:
1 kis fej lila káposzta
1 kis fej fejes káposzta
1/2 dl étolaj
2 ek kristály cukor
őrölt kömény
só
őrölt fekete bors
1 ek. ételecet / ízlés szerint /
Előkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
Elkészítés: Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!