1 kg. liszt
1 ek. só
40 dkg. sertészsír(nem olvasztott)
3 dl. tej
3 db. tojássárgája
5 dkg. friss élesztő
1 tk.cukor
Tetejére:
1 tk őrölt kömény
1 tk.őrölt bors
1 tk só
1 tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben feloldjuk.
A lisztbe keverjük a sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és az egészet jól összegyúrjuk.
Kisebb gombócokat csípünk ki belőle, (nekem 33 db lett) majd kicsit lelapítva kerekre nyújtjuk, 8 felé vágjuk, kívülről befelé feltekerjük, felvert tojással lekenjük, majd a sót, köménymagot, borsot összekeverjük és rászórjuk a stanglikra.
175 fokos légkeveréses sütőben sütjük.
Nekem 2 tepsivel lett és egyszerre sütöttem ki,félidőben megcseréltem a tepsit. (kb.25-25perc)
Nagyon finom nassolni való.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!