Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Rozmaringos csülök lecsós krumplival

felvitel dátuma: 2013-04-25 16:16:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2266
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók a lecsós krumplihoz:

2 kiló krumpli meghámozva, felszeletelve,

 4-5 fej hagyma, karikára vágva,

4-5 gerezd fokhagyma apróra,

 4-5 db. lecsópaprika, és 6-7 db. közepes paradicsom, felkarikázva. 

Hozzávalók, a rozmaringos csülökhöz:

2 sertés csülök kicsontozva,

1 fej fokhagyma,

só, őrölt bors, mustár, kevés étolaj,

2-4 szál rozmaring,

1 pohár sör

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 180 perc

Elkészítés:

A lecsós krumpli elkészítése:

A hozzávalókat, sütőtálba, vagy tepsibe halmozod. Zsiradékra nincs szükség! Kezdd a krumplival. Sózd meg kicsit, őrölj borsot . Jöhet a hagyma, fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom. Erre is tegyél egy kis sót, borsot, aprítsd a zöld fűszereket, majd mehet az egész a sütőbe.  Ha nincs teteje a táladnak, fóliázd le. A fólia alatt közép meleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát, csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.

A csülök elkészítése:

A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. a bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre. A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.

A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.

A tőlem megszokott módon, blogbejegyzésemben, több információval gtalálkozhatsz, ha azt is elolvasod:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/01/rozmaringos-csulok-csoves-lecsos.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

5/10 Anna Zoltán Borbélyné 2013 április 25

Még rozmaringal nem probáltam.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.