0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 db tojás sárgája
csipet só
1 db tojás a lekenéshez
Fahéjas cukor a briósok tetejére
A lisztet a dagasztó tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki . Beleteszem a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom , hogy felfusson ( 15 perc ) . Hozzáadom a többi hozzávalót , majd sima tésztává gyúrom és 20 percig meleg helyen kelesztem
A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom és 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrom . Egy rózsához 10-12 db pogácsa kell . A korongok egyik felét olvasztott vajjal lekenem . A vajas felükkel felfelé elkezdem kialakítani a rózsa bimbót , ami köré szépen kialakulnak majd a szirmok .A muffin sütő formában minden második lyukat kivajazok és ezekbe teszem a rózsákat ( azért kell így mert szükség lesz a helyre amikor megkel ) .Lekenem felvert tojással és kb.30 percig kelesztem . Újra lekenem tojással . Megszórom cukorral .Mehet is a sütőbe 200 fokon 20 percre.Ha megsült fahéjas cukorral megszórom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!