Isteni finomak lehetnek!!
Hozzávaló: fél kg. liszt, 3 tojás, 5 dkg. élesztő,4 dkg olvasztott margarin, pici só, és másfél dl. tej. 3 db. kocka cukor, 1 evőkanál rum.
Lekvár a közepébe, és vaniliás porcukor a tetejére
Elkészítés: A tejben a cokorral az élesztőt felfuttatjuk,majd a knyér sütő gépbe tesszük./ A dagasztó kelesztő programot használtam. /Elindítjuk a gépet és apránként az összes belevalót hozzá keverjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Én a feléből rendes hagyományos fánkot sütöttem, a másik felét sodrófával elnyújtottam 3 mm. re., majd külömböző méretű szaggatóval kiszaggattam, és kb másfél centinként bevagdostam, majd hármat egymásra tettem, és az mutató újjammal a közepét jól benyomtam. Bő forró olajban sütöttem meg.Fordítva, fejjel lefelé kell sütni. Ha már picit hült, a közepébe csokis szilva lekvárt tettem, és vaniliás porcukorral hintettem meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!