Elkészítés:
A rózsaszirmokat jól megmossuk, a végénél a sárga kis részt, ami a kocsányhoz kapcsolódik kivagdossuk, mert attól nagyon keserű lenne a szörpünk.
Egy fazékba rakjuk és ráöntjük a vizet.
Felforraljuk, majd addig főzzük kis fokozaton, amíg a szirmok teljesen kivilágosodnak.
Ezután leszűrjük, kinyomkodjuk a szirmokban maradt folyadékot.
Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és addig kevergetjük, míg a cukor teljesen feloldódik.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük.
A befőzőautomatába tesszük a kupakkal lezárt üvegeket. Feltöltjük az automatát vízzel úgy, hogy minimum az üvegek 3/4-ed részéig érjen a víz.
80 Fokon 20 percig dunsztoljuk a szörpöt.
Mikor kivesszük, ellenőrizzük, hogy a kupakok levákuumozódtak-e. Ezt úgy tudjuk megnézni, hogy a kupakot középen megnyomjuk. Ha le tudjuk nyomni, akkor sajnos nem jött létre a vákuum, tehát a tetőnk rossz. Ha így jártunk, akkor tetőt kell cserélni és újra dunsztolni a szörpöt.
Ha készen vagyunk, akkor mehetnek is a polcra az üvegek.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!