Már az ókorban is használták. Jelentős mennyiségben tartalmaz A, B, C, és K-vitamint, valamint kalciumot és vasat is. Vértisztító, baktériumölő és emésztést elősegítő hatása ismert, ezen kívül tonizál is.
Leginkább salátakeverékek alkotója, de nagyon jól passzol pizzák, tészták, levesek, csirkés, ill. halas ételekhez is.
Magyarul borsmustár. Azért kapta a nevet, mivel íze az erőteljes dió ízen kívül, enyhén csípős, néha mustárra emlékeztet, ami nem véletlen hisz növénytanilag a mustárral és a tormával áll rokonságban. Bármennyire hasonlít is a levele, nem a gyermekláncfű, (pitypang) nemesített változata! Mediterrán éghajlaton őshonos, de Magyarországon is kiválóan megél. Lakásban is termeszthető, világos-napos helyet kedveli, ám ilyenkor gyakrabban kell öntözni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!