Nagyon tündéri gratulálok!
60 dkg liszt
1-1 csomag sütőpor és vaníliás cukor
30 dkg porcukor
35 dkg rama
2 tojássárgája
8 kocka étcsoki
kicsi olaj a csoki olvasztásához
francia drazsé
perec alakú ropi
5 dkg porcukor
3 dkg kakaó
3 evőkanál víz
10 dkg rama.
Ha nagyon folyós maradna egy kis kakaót még tegyünk bele.
Az étcsoki helyett én a néger kockának a tetejét csináltam meg és azzal díszítettem.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett gyúródeszkán kb. félcentisre kinyújtjuk. Gomba alakú szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Ezután következik a díszítés.
Az orrát és az agancsokat belenyomkodjuk a tésztába.
A szemeket sütés után nyomjuk rá.
180 fokon sütjük a szarvasokat.Jó étvágyat kívánok hozzá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!