1., Tészta :
20 dkg. buzaliszt
so
1.ek. étolaj
1,1/2 dcl langyos viz
****************************************************
3, Töltelék:
1,1/2 kg alma /kemény ,savanykás /
10.dkg. fahéjas cukor
1 kis rum
citrom leve
mazsola
2., Prézlis keverék:
10 dkg zsemlemorzsa / piritott/
5 dkg cukor
5. dkg vaj /olvasztott /
1., Az egészet lágy tésztává gyurjuk./simára /
a tetejét megkenjük olajjal ,és 1/2 orát pihenni hagyjuk .
- Az abroszt meg hintjük liszttel,és kinyujtjuk rajta a tésztát,vékonyan,hogy átlátszo legyen .
2., Meg kenjük olvasztott vajjal,és meg hintjük a prézlis keverékkel.
3. ,Ráboritjuk a halmozott almaszeleteket,megszorjuk a rumos mazsolával .
_ Majd a rétest abrosz segitségével föltekerjük,és rátesszük a tepsire.
- Meg kenjük olvasztott vajjal,és 180 C-on sütjük kb. 40 percig.
Ismét a kis kuktáim segitettek :)
Jo étvágyat kivánok hozzá :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!