Arankám nagyon szépet alkottál,és az összetevői mind a kedvencem,ennek csodálatos lehet az íze is.
A tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál sötét színű kakaópor
1 kávéskanál sütőpor.
A krémhez:
3dl tej
1 db vaníliás pudingpor
1 vaníliáscukor
7 evőkanál porcukor
25 dkg margarin
5 dkg csokoládé
A rétegezéshez ízlés szerint rumos meggy.
A díszítéshez csokiba mártott rumosmeggy, kókuszreszelék.
Elkészítjük 8 tojásból a piskótát: a fehérjét pici sóval keményre verjük,hozzáadjuk a cukrot, keményre verjük, aztán egyenként a tojássárgáját, végül a kakaóporral és a sütőporral összekevert lisztet. Beleöntjük a formába,/kicsit folyik ki belőle/, előmelegített sütőben, a középső rácson 10 percig egész lángon, majd takarékon sütjük.Ez nálam palackos gáz esetében 90 percet vett igénybe.
Elkészítjük a főtt krémet: leáztatjuk tejben a pudingport 15 percig állni hagyjuk, a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, keményre főzzük.Amíg meleg, belekeverjük a csokoládét.Hűlni hagyjuk, majd összedolgozzuk a margarinnal és a porcukorral.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, megkenjük krémmel, meggyet teszünk rá, a következő lapot ugyanígy, a fedőlapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a csokiba mártott meggyszemeket, majd meghintjük kókuszreszelékkel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!