A meggyet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A meggyet rumba áztatjuk és letakarva állni hagyjuk. Robotgép segítségével a Ramát 22,5 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük, majd 4 evőkanál liszttel váltogatva, egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporral elvegyített maradék lisztet. A masszát 3 adagra osztjuk. Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk az egyik adag tésztát. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 15 percig sütjük, majd rácsra borítjuk. Ugyanígy még 2 lapot sütünk. Az egyik lap köré karimát pattintunk. A meggyet lecsöpögtetjük és a levét felfogjuk. Az étkezési keményítőt 1 és 1/4 dl rumos meggy lében csomómentesen elkeverjük. A többi meggylevet 2 evőkanál cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk a meggy lében feloldott keményítőt és állandó keverés mellett további kb. 1 percig főzzük. Beleforgatjuk a rumos meggyet és 2-3 evőkanál kivételével a tortaformába halmozzuk. A másik lappal befedjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt a cukorral meg a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhab felét lapáttal a tortára simítjuk. Óvatosan ráillesztjük a harmadik lapot és lazán rákenjük a maradék tejszínhabot. A tortát kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A mandulapelyhet szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. A karima eltávolítása után 1 evőkanál kivételével a torta oldalára szórjuk. Végül a torta tetejét a félretett meggybefőttel kirakjuk és a maradék mandulapehellyel megszórjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt őrölt fahéjjal meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!