1kg szilva
2dl tejszín
1ek.liszt
ízlés szerint egész szegfűszeg,fahéj,cukor,vaníliás cukor,rum,
A szilvákat alaposan megmossuk,kettévágjuk és kiszedjük a magját.
Annyi vízzel feltesszük főni,hogy ellepje.Teszünk bele cukrot,szegfűszeget,fahéjjat és egy kis rumot..
Forrástól számított kb 10-15 percig főzzük.
Ezután kivesszük a fele szilvát"levesbetétnek".
A többit botmixerrel összeturmixoljuk majd hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt és összeforraljuk.
Ha kész visszatesszük a szilvákat a levesbe és jól lehűtjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!