Szitáljuk egy tálba a 24 dkg lisztet, adjuk hozzá a sót és 1 evőkanál cukrot, keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk el benne a hideg vajat, közben kis adagokban adjunk hozzá kb 50 ml hideg vizet, hogy a tészta összeálljon.
Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én tortaformába tettem), majd kézzel nyomkodjuk téglalap alakúra úgy, hogy a széle vastagabb maradjon. Keverjünk össze 2 ek lisztet, 4 ek cukrot és az őrölt mandulát, majd szórjuk meg a 2/3 részével a tésztát.
A nektarint tisztítsuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd vékonyan cikkezzük fel a húsát. Halmozzuk a gyümölcsöt a tészta tetejére, majd a szélét kissé igazítsuk rá a gyümölcsre peremet formálva a süteménynek. Szórjuk meg a maradék lisztes-cukros-mandulás keverékkel. (Nekem már nem jutott tészta, hogy visszahajtsam a tetejére, de így is jó lett!)
Toljuk a süteményt a 185 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre kb. 40 perc alatt, azután hagyjuk kissé hűlni, majd szeletelve tálaljuk.