75 dkg liszt ,
5 ek ét olaj ,
1 tk cukor ,
1 tk só ,
4 dkg élsztő ,
4-5 dl langyos tej ( liszt függő )
Töltelék :
15 dkg tömlős sajt ,
10 dkg vaj ,
15 dkg reszelt trappista ,
1 db tojás .
Tetejét meg kenni 1 db tojás, szezámmag .
A hozzá valókat össze gyurjuk ,könnyen kezelhető de ne lágy tésztánk legyen.
Ezt duplájára kelesztjük .
Amíg kel a tészta ki keverjük a tölteléket .
A meg kelt tésztát kétté vettem és téglalap alakra nyújtottam mindkettőt, majd háromszögeket vágtam belőle.
A háromszög nagyobb részére 1 púpos tk tölteléket raktam.
Majd feltekertem kifliformára.
Tetejét le kentem tojással és megszórtam szezámmaggal.
Újra kelesztettem és 170 fokon pirosra sütöttem . Ebből az adagból 40 db kis kifli lett.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!