Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Sajtlepény

felvitel dátuma: 2011-04-20 20:28:35       mai nézettség: 1       nézettség: 7197
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

1 tojás,
3 gerezd zúzott fokhagyma,
25 dkg eidem vagy trappista sajt,
annyi zsemlemorzsa, amennyit felvesz a massza+,
őrölt bors,
1 csipet majoránna,
sütéshez olaj,
tetejére tejföl.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Felverem habosra a tojássárgáját, hozzáadom a lereszelt sajtot, zúzott fokhagymát, őrölt borsot, majoránnát, sót aszerint, mennyire sós sajtot választottunk, majd a felvert tojásfehérjét és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható tésztát kapjunk.
Úgy sütöm ki őket, hogy evőkanállal golyókat helyezek a forró olajba és lapáttal szétlapítom őket.
Közepes lángon süssük, hogy a közepe is átsüljön!
Ha nem vagytok biztosak, hogy eléggé mege sóztátok, süssetek ki egyet próbának, kósti és ha kell ízesítsétek meg!
Tetejüket tejföllel vagy akár ketchuppal is be lehet kenni, leveshez és önmagukban is finomak! Jó étvágyat!

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csikipi 2011 május 27

Tetszik a sajtlepényed. Főzelék mellé is el tudom képzelni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.