Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tészta ételek receptek » Sajtos bolognai koszorú

felvitel dátuma: 2014-03-08 16:30:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2574
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Tésztához:

1kg finom liszt

5dkg  élesztő

1 dl tej

2 dl tejföl

1 evőkanál  só

langyos víz

csipet cukor

 

 

Töltelék

20 dkg sonka

20 dkg trapista

1 konzerv csemegekukorica

2 dl tejföl

1 tojás a kenéshez

2 gerezd fokhagyma

1 tk só

               20 dkg bolognai alap (darált hús olajon pirítva mikor puha ráöntjük a bolognai alap port )

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés

A lisztet mély keverő tálba szitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzákeverjük az olajat, a sót a tejfölt  és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, ami nem ragad oda az edény falához. A tésztát letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Közben a másik  tejfölbe beletörjük a fokhagymákat. A sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük a bolognai alapot elkészítjük . Ha duplájára kelt a tészta három részre osztjuk és lisztezett deszkán 3-4 milliméter vékony tégla lapokat nyújtunk. A kinyújtott tésztákat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd meglocsoljuk a bolognai alappal és megszórjuk sonkával, kukoricával, reszelt sajttal, majd az egészet egyenletesen feltekerjük. Az így feltekert tésztából szép karikát formázunk ,végeit összefogjuk. Éles késsel háromszögeket vágunk, ügyelve arra, hogy a háromszögek csúcsánál maradjon egy centi hosszúságú tészta. Ez össze fogja tartani sütéskor a háromszöget. Arra ügyeljünk hogy teljesen ne vágjuk át a tészta aljáig .Az így kapott bevagdosott koszorút   sütőlapra helyezzük, 20 percet letakarva pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd a tészta  tetejét megkenjük felvert tojással amit csipet sóval ízesítünk és szezám maggal megszórjuk,majd forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Maradékból süthetünk ugyanígy háromszögeket is.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.